Samen werken aan een duurzaam Fontys

Studenten fietsen en filmen voor klimaatconferentie 2021

Een groep studenten, die vanuit Luxemburg op de fiets onderweg zijn naar de klimaatconferentie 2021- COP26 in Glasgow, maakte afgelopen woensdag 13 oktober een tussenstop in Eindhoven. Tijdens de fietstocht stoppen ze onderweg in een aantal steden. Samen met documentairemaker Jörg Altekruse interviewen en filmen ze in deze steden studenten en docenten over eigen initiatieven die bijdragen aan het milieu, de gezondheid en de leefomgeving.

Na een stop in Maastricht was woensdag 13 oktober Eindhoven aan de beurt. De studenten werden begeleid door Jean-Paul Close (oprichter van o.a. Stad van Morgen, FRE2SH en AiREAS). In Eindhoven spraken ze met wethouder Rik Thijs en op de Rachelsmolen met verschillende studenten en docenten van Fontys. De boodschap van de groep studenten is simpel en positief: ‘met iets doen bereiken we meer dan met erover blijven praten’. Bij aankomst op de klimaatconferentie worden de verzamelde beelden door de groep studenten als documentaire aangeboden aan de deelnemende politieke leiders.

Samen werken we aan een duurzaam Fontys

Als kennis- en onderwijsinstelling met een maatschappelijke verantwoordelijkheid speelt Fontys actief in op duurzaamheidsontwikkelingen. We willen een voorbeeld zijn voor onze omgeving. Daarom leiden we huidige en toekomstige generaties op om proactief bij te dragen aan een duurzame samenleving. We bereiden studenten voor op de wereld van morgen, zodat ze kunnen bijdragen aan het oplossen van maatschappelijke opgaven. Dat doen we in nauwe samenwerking met het werkveld, en door de Sustainable Development Goals (SDGs) van de Verenigde Naties een centrale plek te geven in ons onderwijs en onderzoek.

auteur: marieke van de laar

Redactie Fontys for sustainability

Voeg commentaar toe