Samen werken aan een duurzaam Fontys

Hoe zit het met afvalverwerking binnen Fontys?

Gescheiden afvalinzameling en het optimaliseren van de restafvalstromen maken onderdeel uit van de duurzaamheidsambities van Fontys. We realiseren onze ambities deels door goede afspraken te maken met afvalverwerkingspartners en cateraars en door het plaatsen van voldoende afvalbakken op strategische plekken. Ook als lid van de Fontyscommunity rekenen we op jouw medewerking voor een optimale, gescheiden afvalinzameling.


Kom naar het ‘don’t waste your waste’ event op 23 mei in Tilburg!

Tijdens de week zonder afval van 22 tot 28 mei vragen we aandacht voor afvalinzameling en –productie binnen Fontys. Dat doen we onder meer tijdens het live event ‘don’t waste your waste’ op dinsdag 23 mei om 10u in ruimte D101 op Campus Stappegoor in Tilburg.

Gedragsexperts Anjo Travaille en Kirsten Ruitenburg nemen ons mee in ons mee in ‘de weg van ons gedrag’ en vertellen ons over gedragsbeïnvloeding & duurzaamheid, hersenen & besluitvorming, en afvalscheidingsgedrag in de praktijk.

Afvalverwerkingspartner van Happen laat de weg van ons afval zien nadat het is opgehaald op de campus en cateraar Eurest praat ons bij over de maatregelen die ze nemen om hun aandeel qua afvalproductie te minimaliseren.

Het programma ziet er als volgt uit:

  • 9.45 u- Inloop
  • 10 u – Welkomstwoord door Fontys.
  • 10.10 u- Afvalverwerkingspartner van Happen vertelt ons over ‘De weg van het afval’.
  • 10.30 u- Cateraar Eurest vertelt ons over hun inspanningen om afvalproductie te minimaliseren.
  • 10.45 u- Pauze
  • 11.00 u- Anjo (Bovenkamers) en Kirsten (Novimares) vertellen ons over ‘de weg van het gedrag’. Aan bod komen: Gedragsbeïnvloeding & duurzaamheid, hersenen & besluitvorming en afvalscheidingsgedrag in de praktijk.
  • 12 u- Einde

Wil je erbij zijn? Meld je aan via het aanmeldformulier.

Deelname week zonder afval

Milieucentraal daagt ons uit om tijdens de week zonder afval zo min mogelijk afval te produceren. Ga jij de uitdaging aan en vind je het leuk om de Fontys community mee te nemen in je bevindingen? Meld je dan aan bij k.deveer@fontys.nl voor deelname en verdere uitleg.

Voeg commentaar toe