Samen werken aan een duurzaam Fontys

Doe mee met de Nationale Hackathon Circulaire Economie 2023

Wil jij je talent inzetten voor de circulaire samenleving? Nieuwe ‘groene’ ideeën ontwikkelen en op de kaart zetten? En meebouwen aan jouw eigen sustainable toekomst? Dan is dit je kans!

Van 30 januari tot en met 3 februari 2023 komen op verschillende plekken in Nederland studenten bij elkaar om samen oplossingen te zoeken voor maatschappelijke vraagstukken rondom circulariteit. Dit jaar is het centrale vraagstuk: Wat zijn circulaire kansen voor het verminderen en/of het gescheiden inzamelen van het openbare afval op de stations? 


Heb jij een idee hoe NS en ProRail de weg naar afvalvrije stations kunnen versnellen? Zodat er minder afval ontstaat, of het afval wat er is beter gescheiden kan worden en het afval hoogwaardig als nieuwe grondstoffen kan dienen. Welke middelen hebben we hiervoor nodig? En hoe nemen we de reizigers en andere betrokkenen zoals de schoonmaakpartijen hierin mee? Misschien zet je in op een andere manier van afvalscheiding, of op bewustwording en gedragsverandering?

Dit is jouw kans om je duurzame ideeën te delen met de mensen om je heen. Tijdens de hackathon leer je om je idee scherp te definiëren en uitdagend te maken, hoe je met mensen van andere disciplines samenwerkt en verschillende perspectieven bij elkaar brengt, en welke impact je kunt hebben op onze samenleving. Je krijgt workshops van experts om je op weg te helpen en werkt samen met een groepje studenten die net als jij echte impact willen maken door een bijdrage aan de praktijk. 

Doe je mee? Meld je dan aan voor 13 januari 2023!

De Nationale Hackathon CE in het kort

WanneerVan 30 januari tot en met 3 februari 2022 (de winnende groepjes pitchen hun idee op de nationale finale op 3 Februari)
WaarOnline m.u.v. de landelijke finale op vrijdag 3 februari 
WatImpact maken op openbaar afval op stations en treinen met als opdrachtgever de NS en Pro-Rail
Voor wieAlle studenten van alle disciplines. De Hackathon is open voor MBO-, HBO- en WO-studenten
VoertaalPlenaire onderdelen zijn Engelstalig, groepswerk of eindpitch mag in het Nederlands.
Aanmelden Meld je aan voor 13 januari. Bij je eigen host op jouw onderwijsinstelling of via https://www.leadership-circular-transition.nl/national-hackathon-ce
Questions?Voor meer informatie kan je ook mailen: danielle.twardy@zuyd.nl of Dianne.defijter@hetgroenebrein.nl

Voeg commentaar toe