Samen werken aan een duurzaam Fontys

Agenda

Februari

07feb(feb 7)08:3010(feb 10)18:00Week van de Circulaire Economie 2023Tijdens de week van de Circulaire Economie, 6-10 febr, presenteert Fontys een programma waarin we vanuit onderwijs, onderzoek en bedrijfsvoering laten zien wat we op dit gebied allemaal doen. Verhalen van studenten over duurzame projecten, resultaten van onderzoeken rondom dit thema en (onderzoeks)projecten die de komende jaren gaan lopen. En uiteraard geven we zelf ook een kijkje in de Fontys keuken; hoe duurzaam is onze eigen bedrijfsvoering? Kijk in de agenda welke activiteiten Fontys gepland heeft in het kader van de Week van de Circulaire Economie.

07feb09:0010:00Workshop 'Delen is het nieuwe kopen'In de workshop 'Delen is het nieuwe kopen' nemen we je mee in de kansen van een deeleconomie. We zullen gezamenlijk onderzoeken welke uitdagingen dit biedt en hoe we de deeleconomie naar een next level kunnen brengen. De workshop wordt verzorgd door Pauline Schepers, docent Fontys Hogeschool Economie en Communicatie. Klik op dit bericht en ga naar het kopje 'Learn more' om je aan te melden voor de workshop.

07feb11:3012:30Presentatie Duurzaam Doorpakken Fontys 2024-2030Agnes Otten en Geert van Seeters praten je bij over behaalde duurzame resultaten en next steps voor de integrale Fontysbrede duurzaamheidsagenda vanaf 2024. Klik op dit bericht en meld je aan via het kopje 'Learn more'.

07feb13:0014:00Workshop BiomimicryIn deze workshop geeft Yvonne van Lith, docent en onderzoeker bij Fontys Expertisecentrum Circulaire Transitie, inzicht in de strategieën die we kunnen herkennen in de natuur en hoe we die zelf toe kunnen passen. Klik op dit bericht en ga naar het kopje 'Learn more' om je aan te melden voor de workshop.

08feb10:0010:45Online lezing Sustainable Supply ChainsOnline lezing en discussie olv Lector Victor Verboeket over hoe reductie van greenhouse gases en circulariteit binnen logistieke ketens omgezet kan worden. Klik op dit bericht en ga naar het kopje 'Learn more' om je aan te melden voor de online lezing.

08feb10:0011:00Presentation Circulair Supply Chain CoolooThe company Cooloo developed new technologies, materials and solutions for the upholstery processes in the furniture industry. Together with the Fontys lectureship Business Innovation, a project was set up to see how the company’s supply chain could be made circular. During the presentation Ricco Fiorito, director Cooloo, shares his experience with this project. Devrim Eskiyerli and Khalid Raihan, lecturer researchers from Fontys RGBI (Research Group Business Innovation), are present to comment on behalf of Fontys. Click on this post and register for the workshop via the Learn more section.

08feb13:0014:00Lezing Duurzaamheid en circulariteit in het curriculumHoe wordt binnen de Fontys-opleidingen Bedrijfsmanagement MKB en Technische Bedrijfskunde duurzaamheid en circulariteit ingepast? Docenten Sofie Spijker en Hans van Diepen delen hun ervaringen. Klik op dit bericht en ga naar het kopje 'Learn More' om je aan te melden voor de lezing.

08feb15:0016:00Presentatie project Samen Slim VergroenenTijdens dit project hebben studenten een wijk in Eindhoven geanalyseerd en voorstellen gedaan om de wijk te vergroenen. In deze presentatie vertelt Jos Pieterse, researchmanager Centre of Expertise Circularity and Sustainability, over dit project. Klik op dit bericht en ga vervolgens naar het kopje 'Learn more' om je aan te melden voor de presentatie.

09feb10:0011:00Onthulling borden biodiversiteit Fontyscampus Stappegoor TilburgOp de campus Stappegoor zijn biodiversiteitsborden geplaatst om aan te geven welke (duurzame) stappen Fontys op de campus zet om het ecosysteem in stand te houden en te versterken. Studenten van FLOT Biologie hebben dit opgepakt in samenwerking met docenten. Fontys heeft bewuste keuzes gemaakt op campus Stappegoor om een toekomstbestendige, duurzame locatie te voorzien met respect en behoud van de natuur. De biodiversiteitsborden geven tekst en uitleg over de dingen die je tegenkomt op de campus. Klik op dit bericht en meld je aan voor de onthulling via het kopje 'Learn more'.

09feb11:0012:00Interactieve online sessie rol Sociale innovatie bij circulaire transitieInteractieve online sessie over de rol van sociale innovatie bij circulaire transitie, aan de hand van de Inner Development Goals (IDG). Deze sessie staat olv Jifke Sol, lector Circulaire Transitie. Klik op dit bericht en meld je via het kopje 'Learn more' aan voor deze online sessie.

09feb13:0014:00Presentatie duurzaam woon-werkverkeerPresentatie door Gerrit van Heusden over de duurzame ontwikkelingen en de bereikte resultaten bij het woon-werk verkeer, het woon-studieverkeer en de dienstreizen van Fontys. Klik op dit bericht en meld je aan voor de presentatie via het kopje 'Learn more'.

10feb13:3015:00Workshop Operational Excellence met duurzame bedrijfsvoeringIn deze workshop gaan docenten Technische Bedrijfskunde Sofie Spijkers en Raoul Bosboom met deelnemers dieper in op de vraag hoe je een productiebedrijf kunt verduurzamen. Klik op dit bericht en meld je aan voor de workshop via het kopje 'Learn more'.

Maart

Geen agenda items

April

Geen agenda items