Samen werken aan een duurzaam Fontys

Landelijke ZERO FOOD Waste challenge van start

HAS green academy houdt samen met Aeres Hogeschool, Hogeschool Inholland, Fontys Hogeschool, Food Valley Circulair, Stichting Jong Leren Eten, Stichting Samen Tegen Voedselverspilling en Rabobank de eerste landelijke ZERO Food Waste Challenge. De challenge start op 13 september.

Vind je dat voedselverspilling, ook op je eigen school, in je eigen kantine, nu echt aangepakt moet worden? Dan is dit je kans! Op zeer korte termijn kan Fontys meedoen aan een Zero Foodwaste Challenge, waaraan zeker drie hogescholen al meedoen met in totaal 90 studenten.

Het betreft een serie van 6 online avondcolleges van 19.00-22.0 u op dinsdagen, waarbij elke keer een small challenge (van 8u) over het ontdekken en verminderen van foodwaste centraal staat. Het loopt gedurende een half jaar, tot feb 2023 met een pitch, een certificaat en als je meedoet aan een BIG challenge (in je eigen school); een award.

De start is as di avond 13 sep 19.00 live bij de HAS (zie flyer). Dan worden ook groepjes gemaakt. Het is niet alleen voor studenten, ook voor docent-onderzoekers, coaches en medewerkers. Als je informatie wil en/of wil aanmelden kan dat in eerste instantie bij Jifke Sol, lector Circulaire Transitie.

NB Het is dus extra curriculair. De bonus is dat je naast een certificaat, enorm veel leert, bijdraagt aan het verminderen van food waste en studenten van andere hogescholen ontmoet.

Voeg commentaar toe