Samen werken aan een duurzaam Fontys

Earth Day

Gisteren was het Earth Day, de dag waarop ongeveer 1 miljard mensen wereldwijd jaarlijks aandacht vragen voor de aarde. Dit doen ze door verschillende initiatieven op te zetten om de planeet te beschermen.

Ook Fontys staat jaarlijks stil bij Earth Day. Zo hebben in 2023 meer dan 100 studenten van campus Stappegoor een inspirerende presentatie van The Ocean Cleanup medeoprichter, Florian Dirkse, bijgewoond. Aansluitend gingen studenten naar buiten om zwerfafval te prikken.

Dit jaar hebben we weer de zwerfvuilgrijpers opgepakt en zijn we samen met medewerkers en studenten van onze locaties in Tilburg en Eindhoven zwerfafval gaan prikken. 

Het resultaat? 14 afvalzakken met plastic, peuken, blikjes en ander afval dat niet in de natuur thuishoort. En dat in slechts een half uurtje verzameld!

Wist je dat net buiten de campus in Stappegoor peuken de meest voorkomende vervuilers zijn gevolgd door parkeertickets? Op Rachelsmolen staan peuken ook op nummer 1, gevolgd door plastics. Bij DLL zijn vooral peuken en papiertjes gevonden. 

Wil jij ook je steentje bijdragen en af en toe zwerfafval oprapen? Dat kan! Doe dit met een vriend/vriendin, tijdens een bila of een pauze. Op deze manier kun je lekker in de buitenlucht afval rapen en een positieve impact maken op de natuur! 

Na de meivakantie lees je o.a. op www.fontysforsustainability.nl de locatie van de zwerfvuilgrijpers op de campussen Rachelsmolen en Stappegoor en locatie DLL.

Fontys en duurzaamheid
Bij Fontys vinden we het belangrijk om onze maatschappelijke verantwoordelijkheid te nemen en actief bij de dragen aan een betere en gezonde wereld. Daarom ondertekenden we in 2018 de Sustainable Development Goals en zetten we samen met studenten, medewerkers en professionals uit het werkveld duurzame projecten op. Zo stimuleren we onze medewerkers en studenten om vaker met de fiets te reizen, bieden we steeds meer vegetarische maaltijden aan in onze kantines en houden we onze campus zo schoon mogelijk. 

Voeg commentaar toe