Samen werken aan een duurzaam Fontys

Duurzaamheid leidend op nieuwe webshop relatiegeschenken

De webshop waar Fontys-medewerkers relatiegeschenken, give aways en kantoorartikelen kunnen bestellen is vernieuwd. Op de nieuwe webshop www.fontysrelatiegeschenken.nl is gekozen voor een volledig duurzaam assortiment.

Bewust inkopen

M&C-collega Peter Hattink, verantwoordelijk voor de inkoop van deze artikelen: ‘We bieden bijvoorbeeld een pen van karton, een paraplu die gemaakt is van gerecyclede PET-flessen en notitieblokken van gerecycled papier. De producten zijn gemiddeld genomen iets duurder, maar door bewustere inkoop hoeft een bestelling onderaan de streep niet duurder uit te vallen. En bij goedkopere niet-duurzame producten betalen we uiteindelijk met z’n allen de prijs.’ 

Niet-duurzaam is geen optie meer

Judith Peters, directeur dienst Marketing & Communicatie vult aan: ”Aangezien duurzaamheid een belangrijk thema is voor Fontys, vind ik dat we niet anders kunnen dan een volledig duurzaam aanbod van relatiegeschenken en give-aways aan te bieden. Als M&C hebben wij, als contractbeheerder, een belangrijke rol om Fontys als geheel faciliteren om de stap naar duurzaamheid te zetten en dat start bij bewustwording.”

Met elkaar hebben we dus als Fontys de taak om onze ambitie op het gebied van duurzaam inkopen waar te maken. Maar misschien nog wel meer omdat onze omgeving erom vraagt. Denk daarbij bijvoorbeeld aan onze potentials, die meer dan welke generatie ook opgroeien in een tijd van klimaatstakingen, vliegschaamte en vegan eten en drinken. Wij bieden nu duurzame producten aan, maar er ligt ook een grote verantwoordelijkheid bij jullie, onze bestellers. Want hoe duurzaam spullen ook gemaakt zijn, als de give away ongebruikt in de vuilnisbak verdwijnt, hebben we nog weinig gewonnen. 

De eerste reacties van collega’s op de nieuwe webshop zijn positief:

Met de strategische koers ‘Fontys for Society’ zijn we een weg ingeslagen waarin duurzaamheid een belangrijke rol heeft. Deze duurzame webshop vind ik een perfect voorbeeld van het toepassen van deze koers voor onze eigen organisatie!

Kim van Deursen – Snellink, Medewerker Marketing & Communicatie BEnT

Fontys maakt een mooie stap door ook op het gebied van relatiegeschenken enkel nog duurzame artikelen aan te bieden. Mooi dat we zo op een positieve manier bijdragen aan een mooiere wereld!

Suzanne Waelbers – van Dooren, Secretaresse Dienst Studentenvoorzieningen
Continu verbeteren

De vernieuwde webshop is een eerste stap die we samen met onze partner Keiretsu hebben gezet. Zij zijn al jarenlang onze partner voor relatiegeschenken en blijven dat na de recente aanbesteding ook de komende vier jaar. Wij blijven continu met hen en hun duurzaamheidsmanager in overleg om per productgroep en aanvraag te bekijken wat de meest duurzame variant is. Heb je zelf suggesties of mis je iets? Laat het weten via een e-mail naar p.hattink@fontys.nl.

Voeg commentaar toe