Samen werken aan een duurzaam Fontys

SDGs on Stage – ondernemende student Caroline Kroll

Studenten die op zoek zijn naar een duurzame stage kunnen hiervoor sinds medio 2019 terecht bij SDGs on Stage. Bedrijven die willen bijdragen aan de Sustainable Development Goals (SDGs) kunnen op dit platform rechtstreeks stageopdrachten plaatsen. Momenteel zijn er vele interessante duurzame stages beschikbaar. Daarnaast publiceert SDGs on Stage elke dag nieuwe artikelen over innovatieve bedrijven, jonge ondernemers, de impact van duurzame stages en duurzame carrièretips.

SDGs on Stage is er niet alleen voor studenten die op zoek zijn naar een stage, maar biedt ook een platform voor studenten en young professionals die duurzaam willen ondernemen. Bij duurzaam ondernemen houd je bij je bedrijfsvoering rekening met de effecten op je medewerkers, het milieu en de maatschappij. Voor iedere ondernemer ziet duurzaam ondernemen er anders uit. Dit hangt af van de branche waarin je onderneemt, de grootte van je onderneming en de bedrijfscultuur. Ook Fontys zet in op duurzame bedrijfsvoering. Meer hierover op Fontys for Sustainability.

Student in beeld – Caroline Kroll
Een mooi voorbeeld van een duurzaam ondernemende young professional is Caroline Kroll. De van oorsprong Duitse studente Caroline Kroll zocht al lang naar een skincare-product waar ze 100 procent tevreden mee was. Maar de producten die ze in de drogisterij zag liggen, waren van slechte kwaliteit, te duur of zaten vol met siliconen en microplastics. Toen besloot ze er zelf maar werk van te maken. Haar bedrijf Nø Cosmetics staat voor een natuurlijke look, zónder dierenleed.
In 2017 begon Kroll met de opleiding International Marketing bij Fontys Hogescholen. Ze wilde hier niet mee stoppen, dus besloot ze haar idee voor duurzame cosmetica samen met haar vader op te zetten. Dat groeide uit tot een volwaardig familiebedrijf. “Het was mijn idee, gecombineerd met de jarenlange ervaring in de branche en hier en daar wat hulp van mijn vader.” Haar volledige verhaal lees je in dit artikel.

Ook op stage of op zoek naar informatie?
Ben jij een student die op zoek is naar een stageplaats met een duurzaam karakter? Kijk dan eens op www.sdgsonstage.nl en meld je aan. Ben je op zoek naar informatie over duurzaam ondernemen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ervaring delen
Loop jij momenteel stage of heb je als young professional ervaring met duurzaam ondernemen? Inspireer dan anderen en deel je verhaal met/op SDGs on Stage!
Of neem contact op met: Elke Valk | e.vandervalk@fontys.nl

Redactie Fontys for sustainability

Voeg commentaar toe