Samen werken aan een duurzaam Fontys

Infographic pilot Vrijwilligersplatform Eindhoven Community Coins

In 2019 was de kick-off van Eindhoven Community Coins, een pilot met een digitaal op blockchaintechnologie gebaseerd vrijwilligersplatform. Het platform is een initiatief van stichting Possible Today Foundation die voor deze pilot samen pioniert met Fontys Hogescholen (HRM & Psychologie, ICT, en Economie & Communicatie) en Stichting Ik Wil.

Het platform flexibiliseert en waardeert vrijwilligerswerk. Het brengt (potentiële) vrijwilligers in contact met projecten en vrijwilligersactiviteiten. De inzet van vrijwilligers wordt gewaardeerd door middel van een digitale munt die kan worden ingewisseld voor kortingen bij plaatselijk winkeliers, die zo een bijdrage leveren aan maatschappelijke projecten. In de toekomst biedt het platform ook de mogelijkheid voor vrijwilligers om badges te verdienen en een ‘sociaal cv’ op te bouwen waarvan het bewijs vastligt op de blockchain.

Jeske Nederstigt publiceerde eerder de onderzoeksresultaten en andere ervaringen voorafgaand en tijdens deze pilot in een uitgebreide rapportage. Nu zijn deze resultaten ook samengevat in een interactieve infographic. In deze infographic komen de verschillende stappen in de pilot kort en krachtig uit de verf, waarmee in één oogopslag een duidelijk beeld ontstaat.

Je vindt deze interactieve infographic als download bij dit bericht. Voor een optimale werking adviseren wij om deze te openen in Acrobat DC (niet in de browser). Veel (interactief) leesplezier!

Meer weten? Neem dan contact met ons op via info@possible.today!

Redactie Fontys for sustainability

Voeg commentaar toe