Samen werken aan een duurzaam Fontys

Marktplaats voor duurzame stages

Op weg naar een duurzame wereld? Jazeker! Maar, in alle eerlijkheid, het duurt nog een hele tijd voor we de verlossende woorden ‘u heeft uw bestemming bereikt’, gaan horen. Er is dus nog werk aan de winkel. Werk voor de ondernemers en werknemers van nu en zeker voor de mensen die straks de toekomst van onze kinderen en kleinkinderen vormgeven. Dat het onderwijs een meer dan belangrijke taak heeft in dit traject spreekt voor zich. De SDG’s, de Sustainable Development Goals, vormen het speerpunt in deze ontwikkeling. Het digitale platform SDGs On Stage koppelt duurzame stages aan hbo-studenten.

Digitale ontmoetingsplek

SDG’s On Stage is dé digitale ontmoetingsplek voor bedrijven en studenten die geïnteresseerd zijn in duurzame stages. Bedrijven plaatsen er hun stagevacatures -gratis- en studenten vinden er een compleet overzicht van interessante en duurzame stagemogelijkheden in heel Nederland. Ook handig: bij elke vacature staat precies vermeld aan welke Sustainable Development Goals tijdens de stage gewerkt kan worden. Het platform is een initiatief van het SDG-netwerk van de hogescholen in Nederland en met steun van de vereniging Hogescholen en het platform Change Inc. 

Wat zijn SDG’s?

Geen armoede, geen honger, goed onderwijs en schone energie. Het zijn vier van de in totaal zeventien doelen die de Verenigde Naties in het wereldwijde kader van duurzaamheidsontwikkeling hebben geformuleerd. Met die doelen als uitgangspunt moet de wereld er in 2030 al anders uitzien. Wil je alle doelen en hun uitwerking zien, bekijk hieronder de video. 

Verschillende soorten bedrijven

Sommige bedrijven, sociale ondernemingen en maatschappelijke organisaties werken puur vanuit duurzaamheidsdoelstellingen. Maar met de toegenomen aandacht voor dit thema is het bewustzijn rondom het samen werken aan een betere wereld ondertussen ook bij veel andere, vaak meer traditionele bedrijven ingedaald. Ook deze bedrijven zijn op steeds grotere schaal op zoek naar talentvolle jonge mensen die op dit gebied nieuwe inzichten en impulsen kunnen toevoegen aan hun bedrijf.

SDG’s en het onderwijsprogramma

Studenten krijgen binnen hun hbo-opleiding kennis, houding en vaardigheden aangeleerd die erop zijn gericht om straks een betekenisvolle plek in de maatschappij te kunnen innemen. De SDG’s vormen ondertussen een integraal deel van het onderwijsprogramma. De kennis, motivatie en levensvisie van deze studenten kunnen dus op elke werkplek van toegevoegde waarde zijn. 

Duurzaamheid en arbeidsmarkt

Naast de duurzame stages biedt het platform nog meer. Dagelijks worden interessante nieuwe artikelen gepubliceerd die betrekking hebben op alles wat zich beweegt op het snijvlak van arbeidsmarkt en duurzaamheid. Alvast wat lezen

Meer informatie: www.sdgsonstage.nl

Redactie Fontys for sustainability

Voeg commentaar toe