Samen werken aan een duurzaam Fontys

‘Ik merk dat ik zelf anders naar het thema duurzaamheid ben gaan kijken’

Tijdens een minor trendwatching is mijn interesse voor duurzaamheid gewekt. Ik studeer af bij een bedrijf dat zich richt op de recycling van interieurartikelen.

Naam: Bobbi Gabeler
Studie: Toegepaste psychologie
Studeert af bij: FECT 

Tijdens een minor trendwatching is mijn interesse voor duurzaamheid gewekt. Ik studeer af bij een bedrijf dat zich richt op de recycling van interieurartikelen. We zijn bezig met de ontwikkeling van een app waarin je heel eenvoudig productinformatie vindt en dus ook leest hoe je een product kunt recyclen. 

Ik houd me binnen het project vooral bezig met de verandering en beïnvloeding van gedrag. Hoe zorg je er bijvoorbeeld voor dat mensen producten wél gaan retourneren? Nu ik me meer verdiep in de materie, merk ik dat ik zelf ook anders naar het thema duurzaamheid ben gaan kijken. Op dit moment woon ik nog thuis en eet ik wat de pot schaft, maar als ik op mezelf woon wil ik bijvoorbeeld op een andere, meer duurzame manier gaan eten.

Het leuke aan afstuderen via FECT is dat je met studenten van verschillende opleidingen in aanraking komt. We houden ons vanuit ons eigen vakgebied bezig met duurzaamheidsvraagstukken, heel inspirerend. Ik zou andere studenten dan ook zeker aanraden het gesprek met FECT aan te gaan.’

Voeg commentaar toe