Samen werken aan een duurzaam Fontys

Studenten circulaire economie op pad in Roermond

Studenten van de minor Circulaire Economie bezochten begin september de gemeente Roermond om verder in te gaan op het thema ‘circulaire bedrijventerreinen’.

Op het bedrijventerrein Willem Alexander in Roermond, naast de Designer Outlet, gingen studenten aan de slag. De Gemeente Roermond en Kalle en Bakker Betoncentrales gaven een presentatie over de circulaire ontwikkelingen op bedrijventerrein Willem Alexander. Vervolgens gingen de studenten het terrein verkennen en onderweg drie bedrijven bezoeken. Wat doen ze? Wat zijn hun circulaire ambities?

Samen werken aan circulaire oplossingen

Projectleider Dankeld Vanmeenen, Fontys Hogeschool Economie en Communicatie: “Een mooi voorbeeld van een campus waar ondernemers, Gemeente Roermond en onderwijsorganisaties uit de regio samen leren en samen circulaire oplossingen realiseren.” Collega Timo Klinkenberg vult aan: “Mede door het stralende weer maakten we een mooie ‘fietstocht’ langs alle deelnemende bedrijven, waaronder Besix, Sif en Smurfitkappa.” 

De minor circulaire economie

De wereldbevolking groeit en de voorraad grondstoffen die bedrijven nodig hebben voor hun productie raakt ‘op’. Het wordt steeds belangrijker om die bestaande voorraad beschikbare grondstoffen zo efficiënt mogelijk te (her)gebruiken. Een circulaire economie is gericht op het optimaal inzetten en hergebruiken van die bestaande grondstoffen in de verschillende schakels van de productieketen. Studenten die deelnemen aan de minor circulaire economie van Fontys gaan aan de slag met circulaire vraagstukken van bedrijven. Doordat bedrijven en studenten actief samenwerken, kunnen er oplossingen bedacht worden die daadwerkelijk in de praktijk gebracht kunnen worden. Meer weten over deze minor? Kijk dan op de website

Voeg commentaar toe