Samen werken aan een duurzaam Fontys

Neem gratis deel aan SDG Action Day op 24 september

De SDG Action Day op 24 september is de jaarlijkse dag waarop je aan de slag gaat met de duurzame ontwikkelingsdoelen van de Verenigde Naties. De Sustainable Development Goals (SDG) zijn 17 doelen voor een eerlijke, duurzame en inclusieve samenleving die we in 2030 moeten behalen.

De SDG Action Day op vrijdag 24 september start om 10.30 uur met een plenaire opening. Met een update over hoe we ervoor staan met de SDG’s in Nederland, en een tafelgesprek waarin we bespreken hoe we een nóg sterkere SDG beweging creëren in Nederland.  

In de middag is er een breed workshopprogramma met thema’s als: Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen  (MVO), design thinking en inclusiviteit op de werkvloer. Maar je kan ook in gesprek gaan met Tweede Kamerleden, of leren hoe je een klimaatrechtzaak start – zoals de zaak die eerder tegen Shell is gevoerd. De workshops zijn online bij te wonen via Zoom. Bekijk het gehele Workshop Programma

Neem gratis deel

Door je e-mailadres in te vullen via dit formulier, krijg je automatisch een kortingscode toegestuurd waarmee je gratis kunt deelnemen aan de Action Day. Kijk voor alle info en tickets op www.sdgactionday.nl.

Fontys en de SDGs 

Fontys heeft in 2018 het SDG Charter ondertekend en onderschrijft daarmee het belang van het integreren van duurzaamheid in het onderwijs, onderzoek en bedrijfsvoering. Wij willen onze studenten namelijk voorbereiden op hun rol in de maatschappij, waar mensen voor nodig zijn die de duurzaamheid van onze economie en daarmee de toekomst van onze planeet voorop stellen! Daarnaast willen we een betekenisvolle en toekomstgerichte bijdrage leveren aan de maatschappij d.m.v. praktijkgericht onderzoek in samenwerking met onze externe stakeholders. Als laatste zijn we als Fontys ook onderdeel van de maatschappij en moeten we het goede voorbeeld geven aan onze studenten en onze medewerkers onder het mom ‘Practice what you teach’. Echter gaat dit natuurlijk niet vanzelf en is het van belang dat hiervoor ook uitwerking wordt gegeven aan deze grote ambitie d.m.v. bottom-up en top-down initiatieven. Kom meer te weten over de Fontysbrede initiatieven die gelinkt zijn aan de SDG’s.

Voeg commentaar toe