Samen werken aan een duurzaam Fontys

‘Als het om duurzaamheid gaat, voel ik me niet meer hulpeloos’

Steeds vaker kiezen onze studenten voor een duurzame afstudeerstage of een ‘groen’ afstudeerproject. Ze worden daarbij ondersteund door het Fontys Experticecentrum Circulaire Transitie (FECT). Drie studenten aan het woord over hun duurzame afstudeerstage of -opdracht.

Naam: Phine van Hattum
Studie: Werktuigbouwkunde
Studeert af bij: Carbyon 

‘Ik at al een tijdje minder vlees en ik dacht de laatste jaren al bewuster na over het milieu, maar mijn passie voor duurzaamheid is in het vierde jaar van mijn studie pas écht ontstaan. Met name de ontwikkelingen van verschillende energietechnologieën, zoals windmolens, warmtepompen en zonnepanelen hebben mijn speciale aandacht. 

Voor mijn afstudeerstage ben ik dan ook gericht op zoek gegaan naar een bedrijf waar ik mijn passie voor energietechniek kwijt kon. Via-via kwam ik in contact met Carbyon, een organisatie die op een vernieuwende manier naar CO2-uitstoot kijkt. Waar op dit moment de aandacht vooral uitgaat naar de vermindering van uitstoot, kijken we bij Carbyon juist naar het afvangen van CO2 uit de lucht. Deze afgevangen CO2 kan opgeslagen worden óf op hernieuwbare wijze omgezet worden naar energie. Beide opties helpen om de klimaatverandering terug te dringen. 

Ik richt me op dit moment vooral op de ontwikkeling van een bepaald onderdeel van ons product, waarbij materiaalkeuze centraal staat. Alle onderdelen waaraan gewerkt wordt zijn samen essentieel voor het slagen van het project. Ik vind het heel bijzonder om hieraan bij te mogen dragen. 

Dat we werken met een klein, dynamisch en gedreven team, zie ik als een groot voordeel. Ik krijg de laatste ontwikkelingen direct mee en wordt behandeld als volwaardig collega. Doordat ik steeds meer weet over de materie, heb ik het gevoel dat ik ook daadwerkelijk iets kan bijdragen aan het oplossen van grote duurzaamheidskwesties.’ 

Voeg commentaar toe