Samen werken aan een duurzaam Fontys

Het is de verspillingsvrije week – doe je ook mee?


Deze week (11 juli t/m 17 september) is het tijd voor de verspillingsvrije week. Dit kunnen wij natuurlijk niet aan ons voorbij laten gaan! Deze week staat in het teken van onnodige voedselverspilling en hoe we dit tegen kunnen gaan. Alleen al in Nederland wordt een kwart van al het eten nooit opgegeten. Dit eten wordt verbouwd, vervoerd en verwerkt, maar wordt uiteindelijk niet geconsumeerd. Dit is erg zonde en kost bovendien ook erg veel energie (www.samentegenvoedselverspilling, 2023).

Met kleine tips kun je er al voor zorgen dat de hoeveelheid voedsel die verspild wordt afneemt. Bij Fontys willen we jou deze week daarom al op weg helpen. Op de monitor in gebouw R3 op de groene wand zal elke dag een nieuwe tip gedeeld worden om voedselverspilling tegen te gaan. Wist je bijv. dat de ‘tenminste houdbaar tot’ datum slechts een indicatie geeft m.b.t. de houdbaarheid? Na deze datum zijn veel producten toch nog gewoon bruikbaar. Ruik en proef daarom altijd goed, zodat je producten niet onnodig weggooit. Andere tips die we deze week delen:
– Koop groente en fruit van het seizoen
– Te veel gekookt? Vries het dan in!
– Maak gebruik van too good to go boxen
– Plan je maaltijden op basis van houdbaarheid.

Voeg commentaar toe