Samen werken aan een duurzaam Fontys

‘Duurzaamheid als doel is leuk, maar de weg er naar toe is interessanter’

Naam: Julian van der Zanden 
Studie: Vastgoed en Makelaardij 
Studeert af bij: het Lectoraat De Ondernemende Regio 

‘Binnen de vastgoedsector is duurzaamheid al jarenlang een belangrijk onderwerp. Er worden door de overheid bijvoorbeeld steeds strengere eisen gesteld aan woningen, kantoren en bedrijfspanden. Voor mijn afstudeeropdracht, waar ik sinds kort mee ben gestart, ga ik onderzoek doen naar de realisatie van een nieuw circulair bedrijventerrein. 

In mijn persoonlijk leven speelt duurzaamheid niet zo’n grote rol, maar dat neemt niet weg dat ik het thema wel heel serieus neem. Zo zie ik bijvoorbeeld voldoende business opportunities. Duurzaamheid als doel is leuk, maar de weg daarnaartoe vind ik interessanter. Hiernaast is duurzaamheid natuurlijk ook een verdienmodel, zeker in het vastgoed.

Ik vind het interessant om daar tijdens mijn afstudeeropdracht bij het Lectoraat De Ondernemende Regio dieper op in te gaan. Uiteindelijk vormt mijn plan straks de basis om het gesprek aan te gaan met gemeentes over de realisatie van zo’n circulair bedrijventerrein. Tof om zo een bijdrage te kunnen leveren aan de duurzame toekomst van de vastgoedsector.’ 

Voeg commentaar toe